Het komt steeds vaker voor dat dieven inbreken. Hoewel de inbraakcijfers gehalveerd zijn sinds 2012, is het aantal inbraken in meer dan 100 gemeenten sterk toegenomen als we kijken naar politiecijfers. In steden als Lelystad, Leeuwarden en Delft nam de inbraakkans in 2019 zelfs met tientallen procenten toe. Dat is zorgwekkend. Voorkom een inbraak en plaats inbraakwerend glas!
Wat is inbraakwerend glas?
De naam zegt het al: het glas is ‘inbraakwerend’, met andere woorden lastig te breken. Dit zit ‘m niet zozeer in de dikte van het glas, maar in de inbraakwerende folie. Inbraakwerend glas valt namelijk onder gelaagd glas, wat willen zeggen dat er zich folie tussen de verschillende ruiten bevindt. Menig mens beweert dat de dikte het glas onbreekbaar maakt. Dit is niet waar. Het blijven immers kwetsbare ramen, hoe dik de ruit ook is. Kies daarom voor een inbraakwerende ruit!
Hoe sterk is inbraakwerend glas?
Hoe sterk inbraakwerend glas is, kun je zien aan de inbraakwerendheidsklasse. Deze klassen worden getest voortdurend getest aan de hand van EU-wetgeving. Hoe hoger de klasse van het glas, hoe langer het glas het volhoudt. Inbraakwerend glas met de hoogste klasse is bestand tegen zo’n 70 inslagen met een bijl. Je hoeft je dus geen zorgen te maken!
Laat het over aan de professional!
Een zorgvuldige en correcte montage is minstens zo belangrijk als de sterkte van het glas. Plaatst de ruit daarom niet zelf en laat het over aan een vakkundige glaszetter van Glasprobleem Kwijt. Door het glas te monteren en je daarnaast van advies te voorzien helpt hij je binnen een mum van tijd van een glasprobleem af ! Waar wacht je op? Bel of mail vandaag nog en maak een afspraak met één van onze professionele glaszetters. Je wordt vaak al dezelfde dag geholpen.